2021-12-28 08:41:54• hírek • Bede Emőke

Illegálisan szervezett lagzit számoltak fel Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Egy kb. 200 vendég részvételével zajló lagzit számoltak fel hétfő délután Szatmárnémetiben, egy, a Lucian Blaga sugárúton található rendezvényteremben.

A portalsm.ro információi szerint az eseményről szóló bejelentés nem sokkal a lakodalom kezdete után futott be a hatósághoz. A helyszínen rövid időn belül megjelentek a rendőrök és a csendőrök, akik azonnal feloszlatták az ünneplő tömeget.


Noha december elején a kormány egy sor lazításról döntött, az olyan privát események szervezése, mint pl. a lagzik és keresztelők, továbbra is szigorúan tilos, s az emiatt kiszabott bírság alól értelemszerűen a törvény nem ismerete sem mentesít. Megtanulta ezt a rendezvényterem üzemeltetője is, aki hiába védekezett azzal, hogy nem tudott a tilalomról, a bírság elől nem menekülhetett. Mi több, úgy tudni, a meghívottak felének a lagzi idején még karanténban kellett volna lennie.


A rendőrség tájékoztatása szerint a cég képviselőjét az 55/2020-as törvény értelmében megbírságolták, illetve felhívták arra a törvénymódosításra is a figyelmét, melynek értelmében 15 napon belül történő bűnismétlés esetén akár a rendezvényterem ideiglenes bezárását is elrendelheti a hatóság.


Nem ez volt ugyanakkor az egyetlen privát rendezvény a hétfői napon, amit felszámoltak. Sajtóértesülések szerint a Károlyi úton, a Batizi úton, illetve az Unirii sugárúton is „benéztek” egy-egy mulatságra a hatóság emberei.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: